PREZENTARE, TRANSFERURI, PRECIZĂRI

Echipele de handbal din cadrul SCM Timișoara vor lua parte la spectacolul de Ziua Timișoarei, din data de 3 august. Cele două loturi, fetele ce evoluează în liga a doua și băieții din Liga Națională, vor urca pe scena din Piața Operei, miercuri seara, între orele 20,30 și 21, pentru prezentarea oficială în vederea noilor sezoane competiționale.

Managerul sportiv al secției de handbal, de la SCM, Dan Dumitru, a mai venit cu câteva noutăți, cu prilejul unui dialog realizat pentru site-ul nostru:

 

 – Au fost câteva transferuri importante în acest inter-sezon; cât de mult a mărit valoric și numeric lotul SCM Politehnica?

– E un nivel valoric mai ridicat, care impune și obiective mai îndrăznețe, dar așa cum am mai spus ne propunem să creștem pas cu pas și să tindem la locurile fruntașe.

 

 – E un efort financiar mai mare făcut de club?

– E o diferență în plus, da nu cu mult mai mare față de bugetul de anul trecut. Dar vorbeam și de diferența numerică… Putem să anunțăm că am ajuns la o înțelegere cu echipa de liga a doua, CSU Politehnica Timișoara,  pentru pentru folosirea unor jucători tineri. E vorba de Mărușcă, Wokan, Șimicu, Furak şi Szentpeteri, la care se vor mai adăuga unul sau doi, pentru ca ei să prindă mai multe minute, să se rodeze și să aibă acea ”explozie” așteptată de la ei. De exemplu, din generația lor, Neamțu a confirmat în campionatul trecut și face parte din lotul echipei de primă ligă.

 

 – Vedem prin alte părți probleme cu banii. La handbal, va fi stabilitate financiară?

– De partea finanțării se ocupă domnul director al SCM, Radu Țoancă; el mi-a confirmat că până la finalul anului calendaristic, bugetul e asigurat.

 

 – Alin Șania a fost transferul surpriză al verii?

– Pentru public, da, însă din punctul nostru de vedere lucrurile au decurs firesc, mai ales după ce pe postul de inter stânga am rămas descoperiți după ce nu am mai continuat cu Uros Elezovic. Îmi pare rău că nu am mai continuat, dar problemele evidenţiate la vizita medicală ne-au făcut să nu mai putem continua. Din respect pentru Elezovic nu am făcut publice toate rezultatele medicale, ci am spus că reziliem pe cale amiabilă înțelegerea noastră. Jucătorul spune că nu are probleme la umăr, dar rezultatele analizelor au arătat că el mai are rupturi de menisc de gradul trei la ambii genunchi. Ni l-am dorit foarte mult dar nu puteam irosi din banii publici alocaţi cu atâta dificultate. În aceste condiţii am ajuns să discutăm cu Krsto Milosevic şi cu Alin Şania.

 

 – Sunt doi jucători valoroşi pe acelaşi post…

– Da, eu sper că se vor completa foarte bine, mai ales că Şania a fost dorit mai ales pentru faza de apărare. Deocamdată a venit sub formă de împrumut de la Dinamo, dar în funcţie de randamentul lui, am dori să concretizăm prelungirea sau nu a colaborării pe încă un an.

 

 – În aceste condiţii, obiectivele devin mai îndrâzneţe…

– Obiectivul minim este participarea într-o cupă europeană. Ne propunem să nu pierdem acasă şi să aducem cât mai multe puncte din deplasare. În play-off vrem să vizăm semifinalele, chiar dacă vom termina mai jos de locul 4. Bineînţeles că trebuie să ţinem cont şi de transferurile şi rezultatele celorlalte echipe, care aproape în totalitate au fost active pe piaţa transferurilor, cu bugete foarte mari.

Filip Marjanovic

Filip Marjanovic

Golgheterul echipei

174 de goluri în culorile alb-violet în acest sezon!

Vezi toată echipa Politehnicii!

Vezi toată echipa!
Mai multe știri

SĂ-I SUSŢINEM PE BĂIEŢI!

SĂ-I SUSŢINEM PE BĂIEŢI! Ultimul meci oficial al anului 2017 face ca echipa noastră să se apropie de unul dintre obiectivele sezonului intern – prezența în turneul Final Four al Cupei României. Jocul din sferturile de finală, dintre SCM Politehnica şi Ştiinţa Bacău e...

citește mai mult

URCĂM PE LOCUL 2!

URCĂM PE LOCUL 2! Alb-violeții au reușit o prestație convingătoare și în ultimul meci de campionat din 2017, câștigat la HC Vaslui cu 35-28, după ce și la pauză timișorenii aveau un avantaj de luat în seamă, 17-14. Victoria de față îi propulsează pe ”studenți” pe...

citește mai mult
Abonează-te la newsletterul nostru pentru ultimele știri despre SCM Politehnica

SCM Politehnica Timișoara

Campionii României - 1991
Câștigătorii Cupei României - 1986
Campionii României la Handbal în 11 - 1956

© 2017 SCM Politehnica Timișoara | Design Doru Costică
Hosting asigurat gratuit de Presslabs

POLI în Social Media

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Trimite știrea prietenilor tăi!